28 Temmuz 2008 Pazartesi

tarhana çorbası(elbistan)yöresel




bu resımler ılk once tarhananın kuru halı
daha sonra corba için aksamdan ıslatılmıs durumu
ve en son olarak pişmiş çorba haline gelmiş hali



TARHANA ÇORBASI
MARAS TARHANASI TANINMISTIR BILIRSINIZ INCE INCE AMA BIZIMKI TOPAK TOPAK KALINTIR BURADA OYLE YAPILIR BIZ GENELLIKLE O TARHANAYI KISIN YANINDA CEVIZLE OYLE CEREZ NIYETINE YERIZ AMA CORBASIDA PEK SIK YAPILIR BEN YAPTIM SIZLERLE PAYLASMAK ISTEDIM
içindekı malzemeler katık yogurt ve dogme(yarma) yarması buyuk kazanlarda ıyıce pişer sonra hamur yogurmus gıbı ıyıce yogrulur sonra yogurdu katılır içine yogurt tuzludur zaten neyse o yogurtlada ıyıce yogrulur torbalara bırakılır agzı kapatılır ıkı üç gun eksıyene kadar gunesın altında bekletılır sonrada cıglara yada naylon uzerıne serılır.
maras tarhanasıyla bızımkının farkı ise malzeme aynı olmasına ragmen serılıs tarzı farklı bız elımızle topak topak sererız ama marasta malaya benzer bır aletle ıncecık sererler serılen bu tarhana ıkı üç gun içindede toplanır kuruyunca yarı kuru yarı yas halınede firik tarhana denır .

Hiç yorum yok: