28 Ekim 2008 Salı

BAKLAVA VE KIVRIM TATLISI

İŞTE KIVRIM TATLIMIZ



BU KIRK KATLI BAKLAVA
HAMURUNUN MALZEMESİ:
1 paket un
4 adet yumurta
bir fiske tuz
yarım çay bardağı su
1 çay kaşıgı karbonat veya 1 paket kabartma tozu
ve aldıgı kadar yogurt.
yumusak bir hamur olacak ve yogrulan hamur bir saat dinlenecek.
yufkaları açarken 1 paket nişasta ile 1 çay bardagı un karıstırılır ve bu katrısımla yufkalar açılır.
baklava için 20 kattan sonra araya ceviz döşenir ve üstüne 20 kat daha yufka acılır. sonrasında dilimlenır ve sıvıyag ve tuzsuz tereyag ıle bolca yaglanır .yag tavada ısıtılır ve tepsının üzeri yagda kalacak sekılde yaglanır sonra fırına sürülür.cıkınca daha oncesınde hazırlanmıs serbetı dokulur.
kıvrım tatlısı için ise acılan yufka oklavadan boşaltılmadan arasına ceviz serpilir ve kıvrıstıraran once duz bır zemıne boşaltlır sonrasında 4_5 ıstenılen buyukluge gore kesip dilimlenır ve tepsıye dızılır.
kıvrımında yaglanısı ve pişirilip şerbetlenmesi kıvrımla aynı sekılde olacak