2 Kasım 2008 Pazar

milföyden mantı tarifi

bu fırından cıkmıs yogurtlanmamıs halı
Malzemeler:4- 5 milföy
100-150 gr kıyma
Bir soğan
Maydonoz
Tuz, karabiber
YoğurtSarmısak
Yapılışı:Önce içini hazırlayalım. Kıymayı tavaya alalım. Biraz kavuralım üzerine doğradığımız soğanları ekleyip karıştıralım. Pişmeye yakın maydonozunu ve baharatlarını ekleyelim.Diğer taraftan bir milföyü dokuza bölelim. Yani küçük küçük kareler olacak. Bu karelerin içine iç harcımızı koyup hamurumuzun ağzını kapatalım. Milföylerimiz bitince 180 dercede kızarana dek pişirelim. Fırından çıkınca üzerine sarmısaklı yoğurt istenirse domates sosuda döküp servis edelim. Gerçekten çok güzel ve patik oluyor. Afiyet olsun.

(tarif alıntıdır bloglardan )

hosuma gıttı denedım ve kendı blogumda sizlerle paylasmak istedım


Hiç yorum yok: