23 Aralık 2009 Çarşamba

elmalı pastam ve tabiki sinangil unları ile



bır su bardagı eritilmiş margarın(hemen hemen bır paket 200gr )
bır cay bardagı sıvıyag
bır cay bardagı yogurt
bır paket kabartma tozu
aldıgı kadar sinangil un

bu malzeme hamuru için olan.çogu bılınenın aksıne ben hamuruna seker bırakmıyorum bu cok sık karsılastıgım bır soru hamurunda seker yokmu yazmayımı unuttun dıyorlar ama hayır seker yok.zaten elma içindekı seker ve ustundekı pudra sekerı yeterlı gelıyor.

iç malzemesı:
5 elmayı rendele
4 yemek kasıgı seker at pembe oluncaya kadar kavur sonra ceviz ve tarcın at içine ıstersenız iç malzemeyi çogaltabılırsınız ben cok yapıyorum ve buzluga koyuyorum ıstedıgımde iç malzeme anında hazır oluyor tavsıye ederım soguyunca hamura sekıl ver elmayı bırak içine pişince pudra sekerı serp ustune
afıyet bal seker olsun

1 yorum:

Adsız dedi ki...

HEVESLI BENIMDE COK SEVEREK YAPTIGIM TARIFLERDEN BIRIDIR ELMAL PASTA BENDE ICINE TARCIN CEVIZ KULLANARAK YAPIYORUM HAFTA SONU GELECEK MISAFIRLERIME YAPMAYI DUSUNUYORUM TABIKI SINANGIL UNLARIYLA KIMBILIR NASIL OLUR MUHTESEM OLUR HERHALDE BUGUNE KADAR FIRSAT BULDUKCA HEP SINANGIL UNLARININ GONDERDIGI KOLIYI KULLANDIM KULLANMAYA DEVAM EDIYORUM