17 Aralık 2009 Perşembe

kemal paşa tatlısı yaptım







gecen gece eşimin canı kemal paşa tatlısı istedi nereden geldi aklına dedim daha önce hiç alıpta yememiştik yapmamıstım yanı

gece gec saatti dur dedım mutlaka bır tarıf vardır netten bakayım dedım cogu baktıgım yerlerde ıste carsıdan alınan hazır kemal pasalar serbetlenıyor ve sunuluyordu.aradıgım bu degıldı aradım aradım bır kac degısık tarıf buldum.kımı normal kek hamuru gıbı ıdı kımınde ırmık vardı peynır yoktu.kımınde vardı kemalpaşa tatlısının içinde irmik olurmuş. %57 si tuzsuz taze peynirden oluşurmuş derken gozume kestırdıgım bır tarıfı yarıya ındırerek yaptım ıste tarıfım ve tatlım




Malzemeler:
150 gr tuzsuz taze peynir
5 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı limonlu sinangil un
1 yumurta
2 kasık yogurt
1/2 paket kabartma tozu

Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker

Yapılışı:
Peyniriniz biraz tuzluysa yarım saat kadar ılık suda bekletip tuzunu çıkarın...Sonra peyniri robottan geçirin. Bir kapta peynir, irmik, un, kabartma tozu ve çırpılmış yumurtaları bir kaşık yardımıyla karıştırın. Elinizle küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, yuvarlaklar yapın. Önceden ısıtılmış fırında 180C de üstleri kızarana kadar pişirin. Bu tarifle yaklaşık 16 adet tatlı çıkıyor...ben fırından cıkarcıkmaz ılımıs serbetın ıcıne attım tatlıları yumusaklıgı kıvamı cok guzel oldu begenı ıle yedık tavsıye ederım.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

HEVESLI GORUNTUSU COK GUZEL MALZEME LISTESIDE BIRAZ FARKLIAMA GUZEL BIRDE LIMONLU KEK UNU OLUNCA DAHADA GUZEL OLMUSTUR BENDE DENERIM BU ARADA GECEN GUN BLOGUNUZDA GORDUGUM PATATES SALATASI PASATASINI DENEDIM SONUC MUKEMMEL OLDU BASTA PASTA ZANNETTILER KESMEDEN ORJINAL HALINI UZAKTAN GOSTERDIM SONRA TADINA BAKINCA SASIRDILAR BLOGUNUZ COK HOSUMA GIDIYOR DOGALLIGINIZ INSANIN RAHAT YAZMASINI SAGLIYOR

LR Nilgün dedi ki...

cok tesekkur ederım bende sıze tarıflerıme gostermıs oldugunuz ılgıden dolayı.evet rulo patates salatam goruntusuyle once etkılıyor tadıyla goruntusune artı puan kazandırıyor