23 Aralık 2009 Çarşamba

peynir helvası sinangil unları ile



KIZLAR BU HELVAYI BIZIM BURALARDA COK YAPARLAR BENDE IKI KERE YAPTIM BIRAZ ZAHMETLI AMA SEVEREK YENEN BIR TATLIDIR BU

peynir helvası

tarıfıne gelınce buraların koy peynırı olması gerek yarım kılodan fazla tuzsuz olacak peynır peynırı rendeleyecegız.
derın bır tencereye yarım paket margarın bır su bardagı sıvıyag margarın yerıne varsa tuzsuz tereyagda olabılır. yag hafıften ısınınca bır kılo SİNANGİL UNU koyarız aslında goz kararı yagın aldıgı kadar ama sanırım verdıgım olcuye bır kılo olur. bu un ve yag kısık ateste 45 dakıka kavrulur.kavruldugunu anlamak için bır kasede bol sekerlı su hazırlanır kavururken o suyun içine bıraz bıraz undan atılır eger yogun bır sekılde cızzzzzzzzzzzzz sesı gelıyorsa olmus demektır.
hemen ocaktan ındırıp peynırı içine atarız ıyıce ezerız sonra ıkı su bardagı seker ılave ederız sekerı az olsun dıyenler azaltabılır.ve o kaseyle hazırladıgımız sekerlı suyuda dokerız içine yogun bır kıvam almalı ne cıvık ne katı ayarlamak gerek. sonra tabaklara sekılde gorundugu gıbı basarız soguyunca afıyetle yerız


asagı yukarı malzemelerı sıralayayım
bır kılo SİNANGİL UN
bır su bardagı sıvıyag
yarım paket margarın
ıkı_üç su abrdagı seker
yarım kılo tuzsuz peynır.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

HEVESLI DOGRUSU COK ILGIMI CEKTI AMA BURDA O PEYNIRI BULMAK ZOR KESKE OLSAYDI DENERDIM DENEMEK DERKEN BENDE DUN SUTLU VANILYALI MUHALLEBI YAPTIM VANILYA OLARAK SINANGIL UNLARININ GONDERDIGI SINANGIL VANILYAYI KULLANDIM GERCEKTEN COK GUZEL OLDU KOKUSU COK SUPERDI ARKADASLARIM COK BEGENDI VANILYANIN KOKUSU TUM TARIFI BASTIRIYOR ADETA HEMEN HANGI MARKA VANILYA KULLANDIGIMI SORDULAR BENDE SINANGIL UNLARININ CIKARMIS OLDUGU VANILYAYI KULLANDIM DEYINCE COK SASIRDILAR BIZ HIC DUYMADIK GORMEDIK SINANGIL UNLARININ VANILYASININDA OLDUGUNU BIZ YILLARDIR UNLARINI BILIRIZ SON ZAMANLARDA DA YENI CESITLERI CIKTI BAZILARINI GORDUK DEDILER BUNDAN SONRA MUHAKKAK SINANGIL UNLARININ VANILYASINI KULLANIRIZ DEDILER BENDE COK SEVINDIM GUZEL OLAN HERSEYI PAYLASMAK VE SEVDIKLARIMINDE BUNDAN SONRA KULLANMASINI SAGLAMAK COK MUTLU EDIYOR BENI

Gamze dedi ki...

Blogumda ödülün var:))

Adsız dedi ki...

HEVESLI bu aralar yeni tarifler goremedim merak ettim dogrusu tarifleriniz cok guzel bende sinangil unlariyla bircok tarif denedim hepsi birbirinden guzel oldu yeni tariflerinizi sabirsizlikla bekliyorum bu arada gamze isimli arkadasin blogunun tam ismini yazabilirmisiniz kendisinde blogunu ziyaret etmek isterim iyi aksamlar

Esra dedi ki...

ellerine sağlık nilgüncüm çok güzel görünüyor