1 Aralık 2009 Salı

SİNANGİL BUGDAY UNU İLE AY ÇÖREĞİ







AY ÇÖREĞİM
MALZEMELER:
1.5 SU BARDAĞI SÜT
1 PAKET MAYA
4 TATLI KAŞIGI ŞEKER
1 TATLI KAŞIGI TUZ
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
2 YUMURTA
1 PAKET MARGARİN
ALDIGI KADAR UN


YAPILIŞI:

SÜT ILITILIR VE MAYA İÇİNE ATILIR UN DERIN BİR KABA GOZ KARARI BIRAKILIR MAYALANMIS SÜT
ŞEKER,TUZ,SIVIYAG VE YUMURTALAR EKLENIR CIVIK BIR HAMUR ELDE EDİLİR.
HAMUR MAYALANMAYA BIRAKILIR.MAYALANAINCA BIR PAKET YUMUSAMIS MARGARİN HAMURA KATILIR IYICE YEDIRILIR.DAHA SONRA TEMIZ BIR POSETIN İÇİNE BU HAMUR BIRAKILIR VE DOLABA KALDIRILIR.YINE DOLAP İÇİNDE DE MAYALANACAĞI İÇİN POŞET COK SIKI SIKIYA KAPATILMAZ BIRAZ BOSLUK BIRAKILMALIDIR.ERTESİ GÜN AY SEKLI VERILEN ÇÖREKLERIN ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR VE FIRINA GÖNDERİLİR...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

HEVESLI TEK KELIMEYLE MUHTESEM