Biz anteplilerin en çok kızdığı şey YUVALAMA ya çorba muamelesi yapılmasıdır.YUVALAMA kesinlikle bir çorba değil başlıbaşına bir ana yemektir hatta bir öğünde yenilebilecek tek yemektir .Onun yanında kesinlikle başka yemek yemeyiz belki z.yağlı dolma...Çünkü yuvalama gerçekten çok ağır bir yemektir yanında şehriyeli pirinç pilavla bayramlarda ve düğünlerde ikram ederiz üstelik yapımı o kadar zordurki ancak 5-6 bayan bir araya gelip en az 2 saat uğraşarak yapabilirler,eee bazıları bu kadar uğraştığımız yemeğe ÇORBA deyince tabiki çileden çıkıyoruz.Şimdi bu zorlu yemeğin yapım aşamasına gelelim.Yapabilenlere kolay gelsin ama siz verdiğim ölçüleri küçülterek bir başlangıç yapabilirsiniz.KOLAY GELSİN
Malzemeler:
(Köfte için)
250 gr yağsız koyun kıyma
500 gr pirinç
1 küçük soğan
1 yumurta
tuz karabiber
Hazırlanması:
(Öncelikle köftemizi Hazırlayalım)
Pirinçler yıkanır ve temiz bir bez üzerinde 10 dk.kurumaya bırakılır.Et makinanız yoksa pirinçleri bakır bir havanda toz şeker haline gelene kadar dövmeniz gerekir, Eğer makinanız varsa bütün malzemeyi karıştırın ve 2 kere makinadan çekin.Daha sonra elimizle iyice hamuru yoğuralım.Hamur nohut büyüklüğünde yuvarlanıncaya kadar yoğrulur.Bir kaseye z.yağı koyalım ve hamurdan çok minik parçalar koparıp çok düzgün yuvarlaklar yapıncaya kadar yuvarlayalım(Yuvarlakların büyüklüğü nohuttan biraz daha küçük olmalıdır.)Bütün hamur bitince bir tencereye su ve tuz koyup kaynatalım ve minik toplarımızı bu suyun buharında süzgeç koyup 10-15 dk.pişirelim.Şimdi köftelerimiz hazır ve yemeğimizin suyunu hazırlayalım.
Malzemeler.
1/2 kg yemeklik kuşbaşı koyun eti ve kemik
1 su bardağı ıslatılmış nohut
500 gr süzülmüş yoğurt
1 yumurta
1 su bardağı süt
Kuru toz nane ve az miktarda z.yağı
Hazırlanması:Et ,kemik ve nohut güzelce pişirilir.Piştikten sonra daha önce hazırlamış olduğumuz yuvalamalar suyun içine atılır ve birlikte 10 dk.kadar kaynatılır.
Malzemeler:
(Köfte için)
250 gr yağsız koyun kıyma
500 gr pirinç
1 küçük soğan
1 yumurta
tuz karabiber
Hazırlanması:
(Öncelikle köftemizi Hazırlayalım)
Pirinçler yıkanır ve temiz bir bez üzerinde 10 dk.kurumaya bırakılır.Et makinanız yoksa pirinçleri bakır bir havanda toz şeker haline gelene kadar dövmeniz gerekir, Eğer makinanız varsa bütün malzemeyi karıştırın ve 2 kere makinadan çekin.Daha sonra elimizle iyice hamuru yoğuralım.Hamur nohut büyüklüğünde yuvarlanıncaya kadar yoğrulur.Bir kaseye z.yağı koyalım ve hamurdan çok minik parçalar koparıp çok düzgün yuvarlaklar yapıncaya kadar yuvarlayalım(Yuvarlakların büyüklüğü nohuttan biraz daha küçük olmalıdır.)Bütün hamur bitince bir tencereye su ve tuz koyup kaynatalım ve minik toplarımızı bu suyun buharında süzgeç koyup 10-15 dk.pişirelim.Şimdi köftelerimiz hazır ve yemeğimizin suyunu hazırlayalım.
Malzemeler.
1/2 kg yemeklik kuşbaşı koyun eti ve kemik
1 su bardağı ıslatılmış nohut
500 gr süzülmüş yoğurt
1 yumurta
1 su bardağı süt
Kuru toz nane ve az miktarda z.yağı
Hazırlanması:Et ,kemik ve nohut güzelce pişirilir.Piştikten sonra daha önce hazırlamış olduğumuz yuvalamalar suyun içine atılır ve birlikte 10 dk.kadar kaynatılır.
(antepli bir arkadasın tarıfınden alıntıdır )
ben denedım tam yapamamıs olabılırım ama sızle paylasmak ıstedım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder