19 Haziran 2008 Perşembe

ZELOŞ'UN GÜL TATLISI

GÜL TATLISI
1 PAKET ODA SICAKLIGINDA YUMUSAMIS MARGARIN
1 CAY BARDAGI SIVIYAG
1 CAY BARDAGI SÜT
1 CAY BARDAGI İRMİK
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANILYA
ALDIGI KADAR UN VE BIRAZ CEVIZ
SERBETİ İÇİN: 8 CAY BARDAGI SEKERE 7 CAY BARDAGI SU
YAPILISI:BUTUN MALZEMELERI KULAK MEMESI KUVAMINDA YOGUR.SONRA 1CM KALINLIGINDA AC CAY BARDAGIYLA KESILIR.4 TANE YUVARLAGI USTUSTE KOYAR İÇİNE CEVIZ BIRAK(ISTENIRSE CEVIZSIZDE YAPILABILIR) CEVIZI KOYUNCA RULO SEKLINDE SAR SONRA BICAKLA ORTADAN IKIYE KES HER IKI TARAFTA GUL SEKLINDE OLUR,TEPSIYE YERLESTIR FIRINA SÜR.
AFIYET OLSUN.


bu kestıgımız yuvarlakları sekıldekı gıbı ust uste koyuyoruz.



içine cevızı koyup bu yonde sarıyoruz


sonra rulo seklındekı hamuru ortadan ıkıye kesıyoruz



işte bu pişmemiş
buda pişmiş hali

afıyet olsun.

Hiç yorum yok: