30 Haziran 2008 Pazartesi

MEYHANE PİLAVI(KAVURMA,SALCALI)


arkadaslar konu baslıgına boyle yazdım cunkı degısık ısımlerler bılınebılır bu pılav..
meyhane pilavı
bır kucuk kase bulgur
ıkı_üç kasık tereyag
bır yemek kasıgı dolusu karısık salca(biber_domates)
bır orta boy domates
bır_iki sıvrı bıber
tuz
bır kac tutam reyhan kurusu
ıstege baglı olarak bırakılırsa diş halinde sarımsak
kıyma et veya kusbası et bırakılabılır.
bulgur sevmeyenler aynı malzemelerle pirinclıde yapıp içine nohut veya havucta katabılırler.

yapılısı
yag tencereye bırakılır erıyınce sogan dogranır bıraz kavrulunca salca bırakılır sonra reyhan kup kup dogranmıs domates bıber bırakılır bıraz bekleyınce ıkı kase bulgurun olcusundekı kaseyle su bırakılır.su kaynayınca bulgur atılır.pişer afıyetle yenır.

Hiç yorum yok: