fıstıklı olan tarıfın sahibine aittir.
yüzük kurabiye
MALZEMELER (6 kişilik)
1)500 gram (4 su bardağı)un
2)250 gram margarin
3)1 su bardağı pudra şekeri
4)Bir buçuk çay kaşığı kabartma tozu
5)1 adet yumurta
6)1 paket vanilya
KREMASI İÇİN
1) 1 su bardağı süt
2) 1 adet yumurta
3) Yarım su bardağı un
4) Yarım su bardağı toz şeker
5) Dört buçuk çorba kaşığı margarin
6) Yarım çay kaşığı vanilya
ÜZERİNE
Hindistancevizi fındık veya antepfıstığı
YAPILIŞI
1)Öncelikle margarin ve pudra şekerini iyice yoğurun. Diğer
malzemeleri ekleyip, yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerini nemli
bir bezle örtüp 10 dakika dinlendirin. Daha sonra merdane ile yarım
santim kalınlığında açın.
2)Bir çay bardağı veya kalıp ile hamurdan yuvarlaklar kesin.
Bunların yarısının da ortasını şurup kapağı ya da küçük bir yuvarlakla çıkarın.
Yağlanmış tepsiye dizip, orta ısılı fırında beyaz kalacak biçimde
pişirin. Bu arada kremayı hazırlayın. Bunun için süt, yumurta, un
ve şekeri çırpıp ocağa alın. Muhallebi kıvamı alana dek pişirin.bşraz koyu kıvamlı olacak
Ilınınca yağ ve vanilyayı ilave edip çırpın
3)Fırından aldığınız kurabiyelerin deliksiz olanlarına kremayı
sürün. Delikli kurabiyeyi de üzerine kapatın. yanlarını hindisdencevizine bulayın.OrtasınaAntep fıstığı
veya fındık koyun..
bu tarıfı arkadasımızdan aldım
MALZEMELER (6 kişilik)
1)500 gram (4 su bardağı)un
2)250 gram margarin
3)1 su bardağı pudra şekeri
4)Bir buçuk çay kaşığı kabartma tozu
5)1 adet yumurta
6)1 paket vanilya
KREMASI İÇİN
1) 1 su bardağı süt
2) 1 adet yumurta
3) Yarım su bardağı un
4) Yarım su bardağı toz şeker
5) Dört buçuk çorba kaşığı margarin
6) Yarım çay kaşığı vanilya
ÜZERİNE
Hindistancevizi fındık veya antepfıstığı
YAPILIŞI
1)Öncelikle margarin ve pudra şekerini iyice yoğurun. Diğer
malzemeleri ekleyip, yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerini nemli
bir bezle örtüp 10 dakika dinlendirin. Daha sonra merdane ile yarım
santim kalınlığında açın.
2)Bir çay bardağı veya kalıp ile hamurdan yuvarlaklar kesin.
Bunların yarısının da ortasını şurup kapağı ya da küçük bir yuvarlakla çıkarın.
Yağlanmış tepsiye dizip, orta ısılı fırında beyaz kalacak biçimde
pişirin. Bu arada kremayı hazırlayın. Bunun için süt, yumurta, un
ve şekeri çırpıp ocağa alın. Muhallebi kıvamı alana dek pişirin.bşraz koyu kıvamlı olacak
Ilınınca yağ ve vanilyayı ilave edip çırpın
3)Fırından aldığınız kurabiyelerin deliksiz olanlarına kremayı
sürün. Delikli kurabiyeyi de üzerine kapatın. yanlarını hindisdencevizine bulayın.OrtasınaAntep fıstığı
veya fındık koyun..
bu tarıfı arkadasımızdan aldım
.
1 yorum:
Yorum Gönder