23 Haziran 2008 Pazartesi

YÜZÜK KURABİYE

işte bu fındıklı olan kendı yaptıgım yüzük kurabiye
fıstıklı olan tarıfın sahibine aittir.


yüzük kurabiye
MALZEMELER (6 kişilik)

1)500 gram (4 su bardağı)un

2)250 gram margarin


3)1 su bardağı pudra şekeri

4)Bir buçuk çay kaşığı kabartma tozu

5)1 adet yumurta

6)1 paket vanilya

KREMASI İÇİN

1) 1 su bardağı süt

2) 1 adet yumurta

3) Yarım su bardağı un

4) Yarım su bardağı toz şeker

5) Dört buçuk çorba kaşığı margarin

6) Yarım çay kaşığı vanilya

ÜZERİNE

Hindistancevizi fındık veya antepfıstığı

YAPILIŞI

1)Öncelikle margarin ve pudra şekerini iyice yoğurun. Diğer

malzemeleri ekleyip, yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerini nemli

bir bezle örtüp 10 dakika dinlendirin. Daha sonra merdane ile yarım

santim kalınlığında açın.

2)Bir çay bardağı veya kalıp ile hamurdan yuvarlaklar kesin.

Bunların yarısının da ortasını şurup kapağı ya da küçük bir yuvarlakla çıkarın.

Yağlanmış tepsiye dizip, orta ısılı fırında beyaz kalacak biçimde

pişirin. Bu arada kremayı hazırlayın. Bunun için süt, yumurta, un

ve şekeri çırpıp ocağa alın. Muhallebi kıvamı alana dek pişirin.bşraz koyu kıvamlı olacak

Ilınınca yağ ve vanilyayı ilave edip çırpın

3)Fırından aldığınız kurabiyelerin deliksiz olanlarına kremayı

sürün. Delikli kurabiyeyi de üzerine kapatın. yanlarını hindisdencevizine bulayın.OrtasınaAntep fıstığı


veya fındık koyun..


bu tarıfı arkadasımızdan aldım


.





1 yorum:

LR Nilgün dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.