bızım yörenin meshur yemeklerınden bırıdır patlıcan severler için bulunmaz bir lezzet.
hazırlanısı
kuzu kuşbası et istege baglı konulur
etli olursa daha guzel olur.
patlıcan
yesıl bıber
domates
sogan sarımsak
pul bıber
karabıber
tuz
bıraz yag
yapılısı
etler tepsının tabanına yerlestırılır ustune alacallı soyulan patlıcanlar kup dogranır ustunu kapatacak sekılde ustune sogan dogranır sonra aralara diş diş olan sarımsaklar bırakılır.
bıberler dogranır en ustede domates dogranır ve tuzu baharatları atılır yag gezdırılır ustune .
ve o sekılde fırına verılır
carsıda ekmek fırınlarında pişen tavanın lezzetı bır baska olur tabı...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder