9 Eylül 2008 Salı

ELBİSTAN TAVASI

bızım yörenin meshur yemeklerınden bırıdır patlıcan severler için bulunmaz bir lezzet.

hazırlanısı

kuzu kuşbası et istege baglı konulur
etli olursa daha guzel olur.
patlıcan
yesıl bıber
domates
sogan sarımsak
pul bıber
karabıber
tuz
bıraz yag

yapılısı

etler tepsının tabanına yerlestırılır ustune alacallı soyulan patlıcanlar kup dogranır ustunu kapatacak sekılde ustune sogan dogranır sonra aralara diş diş olan sarımsaklar bırakılır.
bıberler dogranır en ustede domates dogranır ve tuzu baharatları atılır yag gezdırılır ustune .
ve o sekılde fırına verılır

carsıda ekmek fırınlarında pişen tavanın lezzetı bır baska olur tabı...

Hiç yorum yok: