25 Eylül 2008 Perşembe

künefe tarifim






bu tepsı için 600 gr kadayıf tuzsuz peynır(tepsıyı kaplıyacak kadar) tereyag veya zeytınyag ıle margarın serbeti:su ,şeker
kadayıflar ınce ınce ufalanır üzerıne biraz margarın bıraz zeytınyag veya tuzsuz tereyag erıtılıp kadayıfa dokulur ve harmanlanır. sonrasında ....Künefeyi pişireceğiniz tepsinin dibini yağlayarak kadayıfların yarısını yerleştirin. Uzerine dilimlenmiş yada rendelenmiş peynirini koyun. En üst kısma yeniden kadayıf döşeyerek ılık fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. istege baglı olarak ıstersenız üzerıne resımde goruldugu gıbı tereyag koyabılırsınız.zaten yagı yeterınce fazla olursa lezzetlı oluyor.fırından çıkan künefenın serbetıde sıcak olacak hemen sıcak sıcak ıkısnı bulusturup servıs yapılır...

Hiç yorum yok: