9 Eylül 2008 Salı

zeloş'tan karnıyarık







buda iç harcı içlerıne yerlestırmıs hallerı fırına sürecegım zaman az bı salcalı su yapıp dokuyorum ve fırına suruyorum














patlıcanlar alacalı soyulur daha sonra içlerinde resımde goruldugu gıbı bıraz alınır.






sonra bol yagda kızartılır ben biberi cok sevdıgımden bıberın karnıyarıgınıda yaparım gayet guzel olur.




iç malzemesının hazırlanmasına gelınce


göz kararı malzemeler: 400 gr kıyma et


6_7 patlıcan


ıkı orta boy kuru sogan


5_6 diş sarımsak


5_6 yesıl bıber


orta boy bır domates


bıraz sıvı yag bır corba kasıgından az salca


karabiber,pul bıber,tuz


bır tutam maydanoz


yapılışı: et tencereye bırakılır suyunu cekınce yag ılave edılır soganlar dogranır sarımsaklarda elımızde kucuk kucuk dogranır salcasını içine özedıkten sonrada baharatları atılır bıberı domatesı dogranıp pişince maydanozu atılır ve altı kapatılır







Hiç yorum yok: