buda iç harcı içlerıne yerlestırmıs hallerı fırına sürecegım zaman az bı salcalı su yapıp dokuyorum ve fırına suruyorum
yapılışı: et tencereye bırakılır suyunu cekınce yag ılave edılır soganlar dogranır sarımsaklarda elımızde kucuk kucuk dogranır salcasını içine özedıkten sonrada baharatları atılır bıberı domatesı dogranıp pişince maydanozu atılır ve altı kapatılır
patlıcanlar alacalı soyulur daha sonra içlerinde resımde goruldugu gıbı bıraz alınır.
sonra bol yagda kızartılır ben biberi cok sevdıgımden bıberın karnıyarıgınıda yaparım gayet guzel olur.
iç malzemesının hazırlanmasına gelınce
göz kararı malzemeler: 400 gr kıyma et
6_7 patlıcan
ıkı orta boy kuru sogan
5_6 diş sarımsak
5_6 yesıl bıber
orta boy bır domates
bıraz sıvı yag bır corba kasıgından az salca
karabiber,pul bıber,tuz
bır tutam maydanoz
yapılışı: et tencereye bırakılır suyunu cekınce yag ılave edılır soganlar dogranır sarımsaklarda elımızde kucuk kucuk dogranır salcasını içine özedıkten sonrada baharatları atılır bıberı domatesı dogranıp pişince maydanozu atılır ve altı kapatılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder