24 Eylül 2008 Çarşamba

kürdan kebabı

patlıcanlar kızartıldıktan sonra et koftelerı bu sekılde ortaya bırakılıyor.ve bir o kenardan bir diğer taraftan et sarılıyor üzerıne küçük bir dilim domates ve biber bırakılıp kurdan batırılıyor.


bu pişmeden önceki hali fırına sürmeden az bıraz salcalı su yapıp döküyoruz,





yapılışı:kıyma et 3 diş sarımsak ,tuz ve karabırerle yogrulur et köftesi şekli verılır.patlıcanlar alacalı soyulur uzunlamasına 5_6 dılımlık kesılır ve kızartılır.kızarınca resımde goruldugu sekılde ıkı tanesii artı seklınde bırakılır ortasına et köftesi bırakılıp sarılır. üzerıne küçük bir dilim domates ve biber bırakılıp kurdan batırılıyor. tepsiye dizilir. fırına sürmeden önce az bıraz salcalı su gezdırılır ve 180 derecede pişirilir...afıyet olsun

Hiç yorum yok: