10 Eylül 2008 Çarşamba

KIŞ HAZIRLIKLARI

EV YAPIMI TOZ BİBER
yukarıda gördüğünüz toz biber tamamen ev yapımıdır. bahceden cıkan sivri biberler acı tatlı karısık basları alınarak ipe dizilir ve kurutulur.kuruyan biberler robotta cekılır bıraz tuz ve yag gezdırılır bir 1_2 gün tepsıde guneslenmeye bırakılır sonrasında kullanıma hazırdır.
KIŞ İÇİN BAMYA
aldıgımız taze bamyaların başları alınır yıkadıktan sonra içine bir parca domates dogranıp posetlenır buzluga atılır.yapmak istediğimizde dırek buzlu sekılde yani buzu çözülmeden tencereye bırakırız.

DOGAL KAYISI SUYU
Annemlerın bahcesınde kayısı agacları var o kaysı agacından cıkan kaysılardan recel komposto ve kurusundan baska ezılenlerı buyuk makınede cekıyolar dıyelım kı robotta sonra tencereye koyup sekerde atıp kaynatıyolar koyu kıvamda bır meyve suyu oluyor. sonra kaynar kaynar kavanozlara doldurup agzını ıyıce kapatıyolar.kısın ıstedıgımızde dogal meyve suyumuzu kendımız hazırlıyoruz kavanozu acıp bıraz su ve ıstege baglı seker atıp meyve suyunu tuketıyoruz


KAYISI ŞEFTALİ VE VİŞNE KOMPOSTOSU
şeftali ve kaysı yapıyoruz bız vişneyıde kavanozlarda yapan var.
meyvelerı yıkayıp soyup temızledıkten sonra mesela seftalıyı kup kup dogruyoruz.daha sonra kavanoza dolduruyorz uzerıne 6_7 kasık seker atıp agzına kadar su dolduruyoruz.iyiyce kapatıp su dolu bır tencerenın içinde 20 dk boyunca kaynatıyoruz ve işte kıs mevsımınde kullanmak için hazır bır komposto..






DOMATES SOSU

BU DOMATES SOSLARINI YAZDAN YAPIYORUZ. DOMATESLER İNCECIK ROBOTTAN CEKILIR İÇİNE BIRAZ TUZ ATILIR KAYNATILIP SICAK SICAK KAVANOZLARA DOLDURULUR KAPAGINI KAPATMADAN ONCE BIR KASIK SIVIYAG KONULUR VE KAPAGI SIKICA KAPATILIR.

















Hiç yorum yok: